31 Mart 2011 Perşembe

ey türk kadını

BİRİNCİ VAZİFEN BULAŞIK, ÇAMAŞIR VE KOCANA SAHİP ÇIKMAKTIR. MEVCUDİYETİNİN YEGANE TEMELİ BUDUR. KOCAN EN KIYMETLİ HAZİNENDİR. SENİ BU HAZİNEDEN MAHRUM ETMEK İSTEYECEK KAYNANAN, KAYNATAN VE GÖRÜMCELERİN OLABİLİR. BİRGÜN EVLİLİĞİNİ KURTARMAK MECBURİYETİNE DÜŞERSEN, VAZİFEYE ATILMAK İÇİN BULAŞIK VE ÇAMAŞIRI DÜŞÜNMEYECEKSİN. BU DURUM ELEKTRİĞİN VE SUYUN KESİLDİĞİ ANDA ORTAYA ÇIKABİLİR. EVLİLİĞİNE MÜDAHALE ETMEK İSTEYEN KAYNANAN KAYNATAN VE GÖRÜMCELERİN HAYATTA EMSALİ GÖRÜLMEMİŞ BİR GALİBİYETİN MÜMESSİLİ OLABİLİRLER. HAYATTA KILIBIK KOCAN ZOR BİR İHTİMALDE OLSA BAŞKA KARILARA GÖZ DİKMİŞ OLABİLİR. AİLENİZ FAKRU ZARURET İÇİNDE HARAP VE BİTAP DÜŞMÜŞ OLABİLİR.

EY ASİL TÜRK KADINI!

İŞTE BU AHVAL VE ŞERAİT İÇİNDE DAHİ VAZİFEN YUVANI KURTARMAKTIR. ANASININ KUZUSU OLAN KOCANI ADAM ETMEK SENİN ELİNDEDİR. İHTİYAÇ DUYDUĞUN MERDANE DOLABIN SOL ÜST KÖŞESİNDE SAKLIDIR.

HADİ KOLAY GELSİN..

yemek duası

SOFRA DUASI – YEMEK DUASI
Elhamdü lillah ( 2 Kere)
Elhamdü lillahillezii et`amenaa vesegaanee vecealenee minel müslimiyn.
Elhamdü lillehi rabbil alemiyn vessaleeti vesseleemü alaa seyyidinaa Muhammedin ve alaa eelihii ve sahbihii ecmaıyn.
Vagfu anne vagfirlenaa verhamnaa ente mevlanaa fensurnaa alel gavmil kefiriyn. ( 3 Kere )
Allahümme salli alaa seyyidinaa Muhammedin biadedi envaaırrızgı velfütüühaat yaa baasıtullezii yebsüturrizga limen yesaau bi gayri hisaab. Übsut aleynaa rizgan veesian min külli cihetin min hazeeini gaybike bigayri minneti mahluug bi mahzi fazlı keramike bigayri hisaab.
Yaa ekramel ekramiyn veya erhamerrahimiyn,
iftahilbaabe yaa Allah ( 3 Kere ) Yaa Allahu yaa kafii yaa fettaah yaa müfettih fettih bil hayr.
Allahümmegfir sahibe hezettaami vel eekiliyn.
Allahümmec al devletehüm daaimen evleedehüm aalimen saaliha velaa tüsallit aleyhim zalimen.
Allahümme zid velaatengus nıgmeten kesiyraten bihurmetil FATIHA…

NOT : Duadaki bazi harfler ikiser yazilmistir, bu o harfleri biraz uzatarak okumak anlamina gelir.

MANASI :
Hamd Allaha mahsustur. ( 3 kere )
Hamd bizi doyuran, sulayan, ve bizi müslümanlardan eyleyen Allaha mahsustur.
Hamd alemlerin rabbi olan Allaha mahsustur. Salatu selam efendimiz Muhammed s.a.v. ile O´nun al ve ashabinin tamami üzerine olsun.
Bizi afv eyle , bizi magfiret eyle , bize rahmet eyle ( Allahim ). sen bizim mevlamizsin; kafir kavimler üzerine- galib gelmemiz icin – bize yardim eyle.( 3 kere )
Allahim rizkin ve fetihlerin her cesidinin adedi kadar, Efendimiz Muhammed Mustafa´ya s.a.v. rahmet eyle.
Ey istedigine rizki hesabsiz olarak yayan Rabbim! Mahlukata minnet ettirmeden, sadece kereminin fazliyla, kendi gayb hazinelerinden, her cihetten bizim üzerimize hesabsiz olarak rizk sac , ey ikram edicilerin en cömerdi ve ey merhamet edicilerin en merhametlisi.

Ya Allah ( hayra ait ) her kapiyi ac, ( 3 kere )
Ya Allah ya Kafi , ya Fettah , ya Müfettih ! Hayirli olarak ac ( hayirli fetihler nasib eyle )
Allahim bu yemegin sahibi ve yiyenleri magfiret buyur. Allahim onlarin devletlerini daim, evladlarini alim, salih eyle.
Onlar üzerine zalimleri musallat etme !
Allahim Fatiha suresinin sirri hürmetine, -bize- bir cok nimetler fazlalastir, noksanlastirma !

Kaynak : Dua kitabi

30 Mart 2011 Çarşamba

temizlik

İşte sirke ve karbonat ile temizliğin sırları:

1. Paslanmaz çelikten olan lavabonuzu temizleyin: Pırıl pırıl ve temiz kokulu bir lavabo için aşağıdaki adımları takip edin:

- Lavabonuzu ıslatın, üzerine karbonat serpin, ovalayın ve durulayın.

- Lavabonun kenarları için yumuşak kıllı bir diş fırçası ve biraz macun kullanın.

- Beyaz sirkenin içinde ıslattığınız kağıt havluyla lavaboda astar oluşturun. 20 dakika öylece bırakın.

- Muslukları temizlemek için sabunlu su ve sirkeyle ıslatılmış kağıt havlu kullanın.

2. Toksik olmayan banyo temizleyicisi oluşturun: Banyo yüzeylerinde etkili olan iyi bir derinlemesine temizleme solüsyonu yapabilirsiniz. Bu karışım sabun köpüğü ve küf lekelerini çıkarmada en az pahalı banyo temizlik ürünleri kadar etkilidir.

Solüsyonu hazırlamak için: Yaklaşık 1,5 fincan karbonat, yarım fincan sıvı sabun, yarım fincan su, 2 yemek kaşığı beyaz sirke, temiz bir sprey şişesi.

Nasıl kullanacaksınız? Karbonat ile sıvı sabunu bir kasede karıştırın. Su ile seyreltin ve sirkeyi ekleyin. Top top olmaması için çatalla iyice karıştırın. Bu sıvıyı şişeye doldurun. Kullanmadan önce iyice çalkalayın. Temizlenecek yerlere püskürtün. Naylon telli süngerle ovalayın. Suyla durulayın. Kullanımlar arasında kapağını kapalı tutun.

3. Halıdaki lekeleri çıkarın: Halınızdaki lekeleri sirkeyle çıkarabilirsiniz. Yarım fincan beyaz sirkenin içinde 2 yemek kaşığı tuzu çözün ve bu karışımla halıdaki lekeleri hafifçe ovalayın. Solüsyonun kurumasını bekleyin ve sonra elektrik süpürgesiyle kurutun. Daha geniş ya da koyu lekeler için, bu karışıma 2 yemek kaşığı boraks ekleyin ve aynı şekilde kullanın.

4. Çamaşırlarınızda kullanabilirsiniz: Eğer çamaşırlarınızı yıkarken sıvı deterjanla birlikte yarım ölçek karbonat eklerseniz beyazlarınız daha beyaz, renklileriniz ise daha parlak olacaktır. Ayrıca karbonat suyu da yumuşatacaktır, böylece daha az deterjan kullanabilirsiniz.

5. Buzdolabınızdaki kokulardan kurtulun: Sirkenin buzdolabınızı güvenle ve etkili şekilde temizlemede karbonattan daha etkili olduğunu biliyor muydunuz? Eşit miktarlarda beyaz sirke ve su ile buzdolabınızı kapı contası ve sebzeliğiniz de dahil buzdolabınızın içini ve dışını iyice durulayın. Ayrıca dolabınızın üzerinde birikmiş tozları ve kirleri silmek için sulandırılmamış sirke kullanın. Temizlik kokusunun uzun süre kalması için dolabınızın içine bir kutu karbonat yerleştirin.